Home » Business, Chestioare

Chiar scade Electricity Saving Box din costurile lunare ale electricitatii?

articol postat de pe 26 December fara comentarii

Electricity-Saving-Box Se spune ca folosind Electricity Saving Box vei putea sa reduci din factura electrica si sa economisesti bani. Nu trebuie decat sa bagi intr-o priza un astfel de aparat. Poate unii dintre voi se intreaba ce este acest Electricity Saving Box.

Ei bine, exista mai multe nume folosite pentru a-l denumi, precum economizor de energie, economizor de energie electrica, regulator de curent, condensator electric, acestea fiind doar cateva dintre ele.

Chiar ajuta Electricity Saving Box sa reduci din factura electrica?

Din ceea ce stiu eu, acest aparat functioneaza pe baza conceptului de corelatie a factorilor de putere.

Puterea consta din doua componente, puterea reala si puterea reactiva. Puterea reala sau puterea medie este adevarata putere dezvoltata si exista doar in rezistoare. In acelasi timp, puterea reactiva este puterea dezvoltata datorita reactantei, fie ca este vorba de cea inductiva sau capacitiva. Procentul dintre puterea reala si puterea aparenta este ceea ce numim factor de putere. Factorul de putere se mai poate nota si cos θ (theta).

Electricity-Saving-Box

Inainte sa continui, trebuie precizat un lucru: contorul de acasa masoara doar puterea reala, nu si pe cea reactiva. Deci, factura ta electrica lunara se bazeaza pe cat de multe unitati de putere reala se inregistreaza in casa ta. OK, acum. Corelatia factorului de putere este reprezentat de procesul de alterare a factorului de putere pentru a ajunge mai aproape de o unitate (cos 0 = 1).

Daca Electricity Saving Box este conectat in paralel cu sarcina limita (bagata intr-o priza), poate dupa aceea sa imbunatateasca factorul de putere catre o valoare apropiata de unitate. Dupa corelarea factorului de putere, doar puterea reactiva este redusa, desi nu se inregistreaza o schimbare fata de puterea reala. Deci, trebuie sa va spun ca Electricity Saving Box nu va economisi cu nimic din consumul inregistrat pe factura.

Totusi, exista unele avantaje ale corectarii factorului de putere. Prin conectarea Electricity Saving Box-ului la priza, incarcarea electrica a companiei de utilitati este redusa. Acest lucru permite companiei de utilitati sa ofere surplusul de putere catre alti utilizatori, fara sa creasca din capacitatea de generare.

Asadar, desi folosirea unui economizor, teoretic nu ajuta la scaderea costurilor consumului electric, imbunatateste eficienta in folosirea de putere intr-un mod mult mai prietenos cu mediul inconjurator.

Electricity-Saving-Box

Pareri despre Electricity Saving Box:

Ce am scris mai sus sunt cateva pareri personale despre Electricity Saving Box si o mica logica bazata pe cunostintele mele elementare de fizica. Este foarte posibil sa ma insel si daca este cineva care ma poate contrazice cu argumente va rog sa o faceti fara nici o retinere.

As vrea sa stiu, daca este cineva de aici care chiar a folosit acest Electricity Saving Box si s-a cunoscut la factura. Chiar platiti mai putin daca folositi Electricity Saving Box? 🙂

Scrie un comentariu sau parere despre Chiar scade Electricity Saving Box din costurile lunare ale electricitatii?