Home » Chestioare

Ce servicii ofera o firma de curatenie?

articol postat de pe 19 April fara comentarii

Desi la noi firmele de curatenie au prin un mare avant in ultimii ani, foarte multe persoane nu stiu care sunt serviciile de baza pe care le ofera o firma de curatenie si ori se asteapta la lucruri care nu intra in pachetul de servicii ori nu solicita anumite lucruri deoarece nu sunt siguri ca ar intra in atributiile firmei de curatenie sa le faca.

Ne vom raporta la curatenia in apartamente/case/garsoniere etc. A se tine cont si de faptul ca serviciile despre care vom vorbi in continuare sunt “de baza” si orice firma de curatenie care se respecta ar terbui sa le aiba in grila lor. Totusi, exista multe firme care au si alte servicii speciale daca le putem numi asa, deci este bine de analizat ofertele inainte de a lua o decizie.

Revenind la serviciile unei firme de curatenie atunci cand vine vorba de curatanie intr-un spatiu de locuit:

  • Curatenie generala – sters praf, curatat paianjeni, aranjat lucrurile.
  • Aspirarea covoarelor si podelelor precum si spalarea acestora cu solutii speciale in functie de necesitati si bineinteles in functie de materiale.
  • Spalarea, tratarea si dezinfectarea grupurilor sanitare.
  • Spalarea, tratarea si dezinfectarea mobilierului din bucatarii dar si a electrocasnicelor.
  • Desfundarea instalatiilor sanitare intra iarasi in grila de servicii a celor mai multe firme de curatenie.
  • Spalarea geamurilor atat la interior cat si la exterior.
  • Aerisirea camerelor.

Pe langa aceste servicii de curatenie generala, unele firme de curatenie pot oferi si alte servicii mai personalizate precum spalatul hainelor, lenjeriei, calcatul lenjeriei, hainelor etc. Daca credeti ca aveti nevoie de astfel de servicii, ar fi bine sa cereti detalii inainte si in functie de frecventa lor sa negociati pretul astfel incat colaborarea sa fie cat mai avantajoasa pentru ambele parti.

De asemenea, trebuie retinut faptul ca serviciile de curatenie enumerate mai sus nu sunt “la pachet” cum se spune, pachetul putand fi personalizat in functie de nevoile fiecarui client lucru care este cat se poate de logic deoarece unele persoane doresc doar o curatenie generala dimineata si aerisire, altele doresc spalarea saptamanala a grupurilor sanitare etc.

Din acest motiv este bine sa va ganditi exact la ceea ce aveti nevoie si sa comunicati reprezentantilor firmelor de curatenie cu care doriti sa colaborati pentru a putea obtine o cotatie de pret cat mai corecta pentru serviciile de care aveti nevoie.

Tags: