Home » Chestioare

Saltele ortopedice, saltele memory sau latex?

articol postat de pe 21 April fara comentarii

Salteaua pare un obiect banal si neimportant, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Cu alte cuvinte este extrem de dificil sa alegi o saltea potrivita si de calitate. Din pacate la capitolul saltele piata din Romania are foarte multe produse neconforme, ba chiar putem vorbi de produse care sunt nesanatoase si care ar trebui interzise spre comercializare.

Care este diferenta intre o saltea potrivita si una nepotrivita?

Nu suntem identici, nu aveam aceasi greutate, inaltime si peste zi avem activitati diferite. Toate acestea sunt elemente care ar trebui sa conteze cand ne alegem o saltea. Daca ar fi sa impartim pe categorii atat produsele cat si beneficiarii, eu m-as opri la trei variante. In concluzie ar trebui sa alegem un produs din urmatoarele categorii : saltele ortopedice, saltele memory si saltele din latex. Evident alegerea trebuie facuta tinand cont de greutate, varsta, pozitia in timpul somnului.

Saltele Ortopedice

Sunt din gama produselor ferme, multe persoane le considera ca fiind cele mai potrivite saltele. In realitate nu este chiar asa, salteaua ortopedica din spuma se recomanda doar persoanelor suple, copiilor, adolescentilor cu conditia sa nu existe kilograme in plus. Totodata acelasi tip de saltea este recomandat persoanelor in varsta cu probleme de coloana si carora medicul le-a recomandat sa doarma pe spate. Daca achizitionati acest tip de saltea cautati un produs care este neaparat matlasat, strat antitranspiratie si nu material direct pe spuma. Daca ar fi sa recomand un produs din aceasta gama, salteaua Timflex Comfort mi se pare varianta potrivita.

salteaSaltele Memory

Saltelele cu spuma memory sunt ceva mai recente pe piata si sunt o combinatie perfecta intre o saltea ortopedica si un strat anatomnic. Rezultatul nu e decat unul excelent, o saltea cu baza tare, iar la suprafata un strat anatomic, perfect pentru sustinerea coloanei, distribuirea greutati. Practic nu are contraindicatii, eventual doar de grosime strat memory in cazul copiilor. In rest poate fi alegerea perfect indiferent de problemele avute. Un aspect extrem, de important este calitatea spumei memory, ca si recomandare as merge tot pe mana celor de la Timflex si aceasta din doua motive in primul rand sunt producatori si in al doilea rand importa spuma Memory de la firma GommaGomma din Italia. Astfel Timflex este una din putinele firme romanesti care exporta saltele memory in Italia, Franta, etc.

Saltele Latex

Latexul este foarte apreciat de occidentali, fiind considerat mult timp cea mai buna alegere. In ziua de astazi au aparut o gramada de produse sintetice si care nu au nicio legatura cu latexul adevarat. Salteaua din latex poate fi o alegere perfecta daca gasim producatorul de latex potrivit, la acest capitol firma italiana GommaGomma poate fi solutia perfecta. Ca si produs latexul nu are contraindicatii fiind o saltea ortopedica elastica si in acelasi timp anatomica. Insa in ce priveste kilogramele putem vorbi de o limita, iar aceasta este undeva intre 130 si 140 de kilograme. Si aici nu este vorba de faptul ca nu ar suporta salteaua, ci mai degraba de faptul ca la o astfel de presiune salteaua devine usor dura sub noi. Spre deosebire de saltelele memory care se pot achizitiona in diverse straturi, latexul este un intreg care nu poate fi modificat. Pe piata exista diverese combinatii de latex cu alte spume, nu va recomnad asa ceva. Salteua de latex trebuie sa fie dintr-o singura bucata turnata cu canale de aerisire, orice alta combinatie cu diverse materiale va strica, efectul de latex”.

saltele din latex

Este important in alegerea saltelei sa alegeti producatorul potrivit, de multe ori datele tehnice de pe eticheta, site, nu corespund cu realitatea mai ales in cazul revanzatorilor. Originea materiei prime este deasemenea extrem de importanta, achizitionarea de la producator poate fi o garantie in plus faptul ca vom plati pretul corect. Din acest punct de vedere un reper important in alegerea saltelei pot fi produsele Timflex. Saltelele Timflex sunt produse in tara dar cu materia prima de la GommaGomma Italia.

Tags: