Home » Electrocasnice

Cat consuma un cuptor electric?

articol postat de pe 30 August fara comentarii

Cu vreo doi ani in urma ne mutasem intr-o garsoniera unde aveam o bucatarie atat de mica incat nu era loc de un aragaz normal cu cuptor. Am stat noi o perioada asa, dupa care ne-am gandit ca ne-ar trebui un cuptor calumea deoarece voiam si noi sa mai facem cate o prajitura, cate o tava de friptura la cuptor etc.

Sa luam un aragaz normal nu era o optiune deoarece cand am fi plecat de acolo ar fi trebuit sa il luam sau sa il vindem si deja era destul de mare si nu era foarte comod de transportat.

Intr-un final ne-am hotarat sa cumparam un cuptor electric, mai exact acest model l-am cumparat.

Dupa ce l-am cumparat am inceput sa ne gandim noi cam cat ar consuma acest cuptor ca deh, stiam noi de la parintii nostri ca aceste cuptoare electrice consum foarte mult si ca nu sunt deloc eficiente.

Dupa primele folosiri am constat ca intr-o ora de utilizare, cuptorul in sine functiona (ma refer la rezistenta respectiva care genereaza si consumul de energie electrica) vreo 20 de minute.

Cuptorul este de 1.8 W, ceea ce inseamna ca intr-o ora de functionare continua ar consuma 1.8 kW. Tinand cont ca la prepararea unei prajituri timp de o ora, el functioneaza vreo 20 de minute, deducem ca ar consuma vreo 600 W, iar cum un kW costa in jur de 50 de bani, calculele sunt simple.

Bineinteles cu aproximatie, insa in mare cam acolo este consumul unui cuptor electric si nu este nimic de speriat. Daca nu aveti un cuptor pe gaz si nici nu aveti posibilitatea sau intentia de achizitiona unul, va recomand cu cea mai mare caldura un cuptor electric si va spun ca puteti sta linistite in privinta consumului acestuia.

Scrie un comentariu sau parere despre Cat consuma un cuptor electric?