Home » Ingrijire personală

Ionic White – Sistem de inalbire a dintilor

articol postat de pe 31 March fara comentarii

ionic-whiteIonic White este un sistem de inalbire a dintilor acasa care se presupune a fi bland cu dintii sensibili. Am avut asteptari foarte mici pentru sistemul de inalbire a dintilor Ionic White Ionic. Adica, ionic? Serios? Ca fierul meu de calcat? Ce mai e si asta? Si doza de peroxid destul de mica pentru dinti sensibili si cu rezultate in doar 5 zile in sesiuni de doua ori pe zi timp de 5 minute? Da, da! 🙂

Mi-am albit dintii cu tavite de inalbire de la dentistul meu acum cativa ani si am obtinut niste rezultate fantastice ce au rezistat aproximativ doi ani. Mai folosesc ocazional o cura completa de Crest Whitestrips, astfel ca dintii mei sa ramana in principal albi. M-am abtinut sa mai utilizez produsele de albire special ca sa incerc o noua metoda de albire, dar nu m-am asteptat sa fie o mare diferenta. M-am asteptat, totusi, ca dintii sa ma doara deoarece acestia devenisera sensibili la albire.

Si am facut o prostie. Am ramas fara o unitate Ionic White pentru cavitatea orala si doar un tub de peroxid gel in loc de doua (instructiunile specifica sa utilizezi un tub de gel pentru fiecare parte a tavitei cu doua fete).


Totusi, mi-a spulberat mintile. Dupa doar o sesiune de 5 minute cu sistemul de inalbire a dintilor Ionic White Ionic (la pretul de 800 lei ce include 20 de tuburi cu gel de albire, de pe theshoppingchannel.com si thebay.com), dintii mei erau, cu certitudine, vizibil mai albi, fara a avea parte de nici o durere. Si nici macar nu il folosisem corect.

Cum functioneaza Ionic White?

Una dintre caracteristicile Ionic White-ului pe care se bazeaza sunt sistemul de tavite pentru livrare, ce inconjoara dintii cu gel de inalbire pentru a ajunge si in spatele lor si intre acestia. In interiorul tavitelor exista mici benzi metalice ce vin in jurul bazei din fata si din spate. Atunci cand fiecare tavita este umpluta, gelul ar trebui sa vina in contact cu benzile metalice (mult mai usor cand utilizezi un tub per tavita asa cum spune in instructiuni)

Odata ce unitatea este pornita (lumina indicatoare ar trebui sa devina verde), un micro-curent bland este transferat din metal in formula ionica de peroxid pentru a creste performanta albirii, facand ca aceasta concentratie de 6% peroxid sa functioneze ca si cum ar fi peroxid de concentratie mare. Sistemul Ionic White este similar cu Bright White despre care am mai vorbit noi pe aici…

ionic white

Nu, nu imi simt dintii electrocutati in nici un fel in timpul tratamentului. Acestia se simt usor incalziti si racoriti in acelasi timp (gelul este mentolat). Dupa trei sesiuni, devin constienti ca au fost pusi in contact cu peroxidul – simt cel mai mic semn de sensibilitate dupa utilizare. (Nota: chiar daca este marcat ca fiind sigur pentru dinti sensibili, o nota de pe cutie descurajeaza pe cei cu dinti foarte sensibili de a-l utiliza.)

Dintii mei sunt mai albi. Nu albi ca Ross-Gellar – conform dentistului cosmetic Dr. Ed Philips al Studioului de Estetica Dentara din Toronto, dintii se albesc atat cat le permite substratul genetic – dar un alb frumos, real.

Cat dureaza albirea cu Ionic White?

Chiar daca este impresionant ca se albesc asa de repede, rezultatul albirii nu dureaza la fel de mult ca cel pe care l-am obtinut cu tavitele de inalbire de la dentist. Albirea initiala a persistat, de asemenea, mai mult decat rezultatul obtinut cu sistemele din farmacii. (Dintii raman in contact cu un nivel eficient de peroxid peste noapte utilizand tratamentul oferit de dentist, in comparatie cu 30 de minute sau mai putin cu kiturile cumparate din magazin ce, in general, contin o concentratie mai mica de peroxid.)

Oamenii ce utilizeaza Ionic White recomanda un tratament de inalbire la fiecare trei luni (kiturile de amplificare de 10 tuburi de gel costa 200 lei) si, desigur, depinde si de obiceiurile de zi cu zi. De asemenea, Dr. Philip subliniaza faptul ca peroxidul deshidrateaza dintii, ceea ce ii face sa arate si mai albi. Odata rehidratati, in cateva zile, albirea incepe sa scada.


Pareri variate, dar…

Sistemul Ionic White functioneaza destul de bine pentru mine, dar asta nu inseamna ca este pentru toata lumea (eu inca mai cred ca ar trebui sa incerci Fassbender). Am citit multe recenzii online – acestea variaza de la laude la dezamagiri frustrante. De fapt, la un prieten de-al meu nu s-a modificat coloratia deloc in momentul in care a utilizat sistemul Ionic White, si inca nu ne dam seama de ce. Se pare ca petele de tetraciclina nu vor sa dispara si albirea nu functioneaza pe coroane si fatete, dar prietena mea nu are nici una din acestea. Asa ca…*ridic din umeri.*

Totusi, inca recomand sistemul Ionic White, si oamenilor cu sensibilitate dentara (da, ma refer la barbatul tau, Wynne). Pot sa fac asta pentru ca pentru mine functioneaza si pentru ca, daca cumperi kitul de la un retailer aprobat, Tanda ofera o „garantie fara riscuri”.   Ati incercat pana acum Ionic White? Ce utilizati pentru dinti mai albi? 🙂

 

Tags: ,

Scrie un comentariu sau parere despre Ionic White – Sistem de inalbire a dintilor