Home » Sănătate

Alcoolul afecteaza viata sexuala? Eu zic ca da! :)

articol postat de pe 22 March fara comentarii

Aflati de ce prea mult alcool poate fi un inhibitor sexual pentru amandoi. Consumul in exces de alcool poate face sexul bun sa devina neplacut.

Dr. Abigael San, psiholog si expert in alcool, spune ca acest lucru se datoreaza faptului ca alcoolul reduce sensibilitatea sexuala atat a barbatului, cat si a femeii.

  • La ambele sexe, raspunsul sexual este redus de consumul regulat si prelungit de alcool” spune acesta.
  • La barbati, alcoolul poate genera dificultati in initierea si mentinerea unei erectii – in timp ce femeile pot prezenta o lubrifiere redusa, dificultati in obtinerea unui orgasm sau pot avea orgasme mai putin intense

Multi oameni au conceptia gresita ca alcoolul este un afrodisiac. Totusi, in timp, prea mult alcool poate deveni chiar un amortizor al libidoului.

Efecte adverse ale alcoolului dpdv sexual

Consumul excesiv de alcool pe o perioada extinsa de timp poate transforma o afectiune precum  “Brewer’s Droop” in impotenta definitiva (1). Consumul de alcool poate cauza prejudicii si daca planificati sa concepeti un copil. Femeile care beau alcool in cantitati mai mari decat cele prevazute in ghidurile guvernamentale de risc scazut pot ramane insarcinate mai greu si pot avea probleme menstruale si de fertilitate.

Recapatati-va scanteia

Daca va ganditi serios la a nu lasa alcoolul sa se interpuna intre voi si sexul bun, atunci cel mai bine este sa incercati sa il eliminati impreuna. Incepeti prin a planifica seri romantice ce nu implica deloc consumul de alcool sau asigurati-va ca mentineti cantitatile in limitele ghidurilor de risc scazut.

Modalitati practice de a reduce alcoolul

  • In loc sa criticati obiceiurile de consum de alcool ale partenerului vostru, constientizati faptul ca ar putea fi o idee buna ca amandoi sa le reduceti.
  • Unele laude entuziaste pot ajuta la orientarea partenerului vostru catre ceea ce va face pe amandoi sa va simtiti bine. Complimentele precum “Arati foarte slab acum ca ai mai redus halbele” va vor ajuta partenerul sa fie pozitiv in ceea ce priveste alegerea sa.
  • Inregistrati consumul zilnic de alcool astfel ca la sfarsitul saptamanii sa puteti vedea ce ati consumat. MyDrinkaware este perfect pentru asta.
  • Daca v-ati format obiceiul de a bea vin la cina, incercati sa il schimbati cu o bautura non-alcoolica.
  • Puneti deoparte banii pe care i-ati fi cheltuit pe alcool. Apoi, la sfarsitul lunii, folositi-i pentru ceva ce puteti face impreuna.

Voi ce credeti? Din experienta voastra, alcoolul a cauzat probleme in ceea ce priveste relatiile intime dintre voi si partenerul/partenera voastra?

Bineinteles, prin “alcool” ne referim la cantitati mari, nu un pahar de vin, bere sau chestii “marunte” care de cele mai multe ori sunt stimulente 🙂

Tags:

Scrie un comentariu sau parere despre Alcoolul afecteaza viata sexuala? Eu zic ca da! :)