Home » Sănătate

Rinoplastia – Riscuri si Complicatii

articol postat de pe 12 December fara comentarii

rinoplastieCa tot am vorbit zilele trecute despre Rhino Correct, acel kit care s-ar presupune ca ar fi o alternativa la rinoplastie, haideti sa adunam cateva informatii si despre rinoplastia in sine. In acest articol vom vorbi despre posibilele riscuri si complicatii. Rinoplastia, ca oricare alta operatie, poate sa implice o serie de rezultate fara succes, complicatii sau rani atat din partea unor cauze prevazute, cat si neasteptate. Deoarece oamenii difera la modul in care raspund la operatii sau anestezice si nu isi revin in aceeasi perioada de timp, nu exista nicio garantie pentru rezultatele finale, nici pentru posibilele complicatii.

Urmatoarele complicatii au fost raportate in literatura medicala. Aceasta lista nu a fost creata pentru a include orice posibila complicatie. Desi multe dintre aceste complicatii posibile sunt rare, toate au avut loc la un moment dat in timpul operatiilor realizate de medici chirurgi cu experienta.

 1. Obstructie nazala ca urmare a esuarii in incercarea de a indrepta septul sau devieri ulterioare ale septului, caderea cartilajului nazal sau recresterea ori umflarea cornetelor nazale.
 2. Esuarea de rezolvare a infectiilor coexistente a sinusurilor sau recurenta problemelor coexistente ale sinusurilor si/sau polipilor, ori nevoia de o operatie noua.
 3. In situatii rare, sangerarea poate sa duca la nevoia de transfuzii de sange. Se poate aranja dinainte ca o cantitate de sange sa fie pregatita, chiar de la pacient, in cazul de nevoie a unei transfuzii urgente.
 4. Scurgerea nazala cronica, uscarea excesiva sau aparitia crustei in sinusuri.
 5. Nevoia de o evaluare alergena, tratamente sau controale. Operatiile nu sunt un tratament sau un substitut pentru un control sau tratament bun al alergiilor.
 6. Un rezultat care nu se ridica la asteptari – posibilitatea de a avea nevoie de o operatie de corectare.
 7. Esecul in a rezolva probleme asociate, ca durerile de cap. Cauza exacta a durerilor de cap poate fi determinata destul de greu sau se poate datora mai multor cauze diferite. Consultarea cu un alt specialist, precum un neurolog, ar putea sa fie necesara.
 8. Afectarea ochiului si a structurilor asociate (rar).
 9. Amortire permanenta a dintilor de sus sau a fetei.
 10. Durere prelungita, insanatosire grea si nevoie de spitalizare.
 11. Perforarea septului (o gaura permanenta in nas, intre cele doua parti).
 12. Esuarea terminarii cu succes a lucrarii sau inrautatirea simtului mirosului sau gustului, precum si provocarea de sangerari din nas.

Un mc video explicativ:

Pareri despre rinoplastie:

Exista cineva aici care a facut o operatie de rinoplastie? Care sunt impresiile cu care ati ramas?

Cat de dureroasa este? Cat de lunga este perioada de recuperare?

Tags:

Scrie un comentariu sau parere despre Rinoplastia – Riscuri si Complicatii