Home » Sănătate

Riscurile operaţiei de rinoplastie

articol postat de pe 6 May fara comentarii

Orice femeie(si nu numai) îşi doreşte să arate cât se poate de bine. Vrea să aibă o silueta de invidiat, o faţă perfectă şi fără defecte, un look spectaculos de fiecare dată când iese din casă. Pentru a obţine ceea ce-şi doresc femeile apelează la o mulţime de metode: unele încearcă să ţină diete pentru a scapă de kg în plus; sunt femei care încearcă să combine o alimentaţie sănătoasă cu un program de exerciţii fizice intense, altele apelează la pastile miraculoase de slăbit, la creme şi alte tratamente, în timp ce alte femei găsesc soluţia în operaţii plastice care va pot ajută să arătaţi fabulos în cel mai scurt timp.

O astfel de operaţie este şi cea de rinoplastie. Este foarte populară în rândul femeilor care îşi doresc un nas micuţ, frumos care să se potrivească perfect cu trăsăturile fetei dar nu au avut norocul să fie înzestrate cu unul. Dacă luaţi în considerare o astfel de operaţie trebuie să ţineţi cont de câteva detalii.

Tocmai datorită popularităţii acestui tip de operaţie ne-am gândit să va aducem la cunoştinţă care sunt posibilele riscuri la care va supuneţi când apelaţi la o astfel de procedura chirurgicală.

Ce este de fapt rinoplastia?

rinoplastie

După cum bine ştiţi, rinoplastia este o operaţie prin care o persoană îşi poate schimbă marinea şi formă nasului. De asemenea, acest tip de operaţie este destinat şi persoanelor care suferă de diverse probleme respiratorii. Numai un chirurg estetician poate realiza această procedura sub anestezie totală sau uneori locală. În general, o operaţie de rinoplastie durează maxim 3 ori şi veţi reuşi să vedeţi rezultate imediat dar va veţi putea bucură cu adevărat de noul dumneavoastră nas după aproximativ 6 luni.

Care sunt riscurile operaţiei de rinoplastie?

Că toate operaţiile, rinoplastia implică şi ea anumite riscuri. Iată care ar putea fi consecinţele unei operaţii de rinoplastie. În unele cazuri pot apărea anumite infecţii supă o astfel de operaţie. Haideti sa vedem putin si un video despre cum se face operatia de rinoplastie:

De asemenea, anumiţi pacienţi au avut hemoragii mai puternice după o rinoplastie dar totul se poate controla.

Uneori, în urma unei astfel de operaţii se pot desvolta noi vase de sânge dar nici această nu este o problema foarte gravă ce aduce consecinţe iremediabile. Mai pot apărea şi mici cicatrici la baza nasului ceea ce înseamnă că operaţia este încă deschisă. Aceste cicatrici nu ar trebui să va îngrijoreze pentru că vor dispărea odată cu trecerea timpului.

Anumiţi pacienţi au raportat o senzaţie de amorţeală timp de 3-4 luni, în timp ce alţi pacienţi au spus că simt furnicături la nivelul nasului.

Un alt aspect deosebit de important ce trebuie să îl cunoaşteţi este faptul că dacă sunteţi femeie nu aveţi voie să faceţi această operaţie dacă nu aveţi 15 ani şi că dacă suneti bărbat trebuie să aveţi minim 18 ani pentru a face o rinoplastie.

Este important să cunoaşteţi toate riscurile la care va supuneţi când optaţi pentru o rinoplastie şi abia apoi să va hotărâţi dacă veţi apela la o astfel de intervenţie chirurgicală sau nu.

Tags: