Caloriile sunt cel mai important element care are influenţă asupra menţinerii, pirederii sau creşterii greutăţii. Din această cauză înainte să alegem o dietă potivită trebuie să ne întrebăm câte calorii trebuie să consumăm în raţia alimentară zilnică.
Dieta balansată
Este extrem de important să fie dieta bine balansată pentru a asigura cantitatea suficientă de vitamine şi de alte substanţe nutritive necesare pentru sănătate şi pentru funcţionarea bună a organismului.
Activitatea fizică
Necesarul caloric zilnic poate depinde şi de activitatea fizică. Activitatea fizică bine aleasă, şi nainte de toate regulată, ne va ajuta să menţinem greutatea corpului fără să limităm cantitatea ncărurilor consumate. Cealalta parte de calorii consumate zilnic este întrebuinţată pentru funcţiile de bază ale organismului, cum ar fi menţinerea unei temperaturi constante a corpului, respiraţia, digestia sau ritmul inimii. Stim care este necesarul nostru actual caloric, putem să alegem dieta corespunzătoare.
Adaptarea perfectă. Dar trebuie să ţinem minte că nici o formulă, nici un calculator nu este in stare să stabilească exact necesarul nostru caloric. Trebuie să tratăm aceste calcule ca punct de pornire, toate schimbările regimul nostru alimentar depind de reacţia organismului nostru..
ATENŢIE: Calculatorul este numai pentru persoanele adulte. Pentru copii modalitatea calculării porţiei zilnice de calorii este alta.
Verifică de cate calorii ai nevoie ca să menţii greutatea ta actuală. Acest calculator va calcula necesarul zilnic caloric.
Calculator pentru masa corporala ideala
- Sex: Masculin:Feminin:
- Inaltime (cm): introduceti un numar intreg
Deoarece formula folosita pentru acest calculator nu descrie complet toata gama de inaltimi si varste, am limitat domeniile de definitie ale acestei functii la inaltimi cuprinse intre 1,4 si 2,2 metri (140 – 220 cm) si varste peste 14 ani (anul nasterii mai mic decat 1994).
Menţinerea unei greutăţi corporale normale este esenţială dacă doriţi să vă bucuraţi de o sănătate deplină. Kilogramele în plus cresc riscul apariţiei celor mai frecvente şi grave boli de care suferă oamenii de astăzi, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul şi numeroase forme de cancer.
Indicele de masa corporala nu poate fi considerat un indicator de sanatate deoarece tine numai de istoricul bolilor, stilul de viata sau de consumul de tutun si alcool. Acesta poate fi utilizat in corelare cu alte masuratori pentru a determina riscurile date de afectiuni, precum diabetul si bolile de inima.
mergi direct și citește despre: